Om mig

6 augusti, 2015

CV

Med nyhetsjournalistiken som värdefull skola och grund har jag genom 25 frilansår både fördjupat och breddat mig. Jag är webbredaktör, medicinskribent, kommunikatör, textredigerare och språkrådgivare, egenanställd i familjeföretaget Dahlstedt & Wallskär Mediaproduktion AB.

Här finns ett urval av artiklar, reportage, böcker och andra texter som jag skrivit på senare år.

svartvit_HeleneDe gemensamma nämnarna i mina uppdrag är text, språk och kommunikation. Jag brinner för att lyckas skriva om forskning och om ibland komplicerade medicinska eller folkhälsopolitiska sammanhang på ett begripligt och engagerande sätt. Att hjälpa andra att förbättra sina texter och sitt skrivande är en annorlunda, men lika stimulerande, utmaning.

En viktig drivkraft för mig är också att hela tiden vidareutveckla min yrkesmässiga kompetens. Därför har jag bland annat gått universitetskurser om ”Medicin för medicinjournalister” vid Karolinska Institutet och tog 2015 kandidatexamen med inriktning på textvård och språkrådgivning vid Linnéuniversitet i Växjö. Min c-uppsats granskade Polisens kommunikation på Facebook.

Kontoret har jag hemma i Hägersten i Stockholms södra utkant. Jag är född 1960, gift med Bengt sedan drygt 25 år och har två vuxna barn. Fritiden ägnar jag bland annat åt våra tre hundar och en liten fårflock.får2015_2

Jag är medlem i Föreningen Språkrådgivning och textvård och i Föreningen Media.